Skudduel i dagligstuen, med blød ammunition

Man kan godt være modstander af krig, og være et godt menneske, og alligevel synes det er skægt at skyde til måls efter hinanden og duellere med skydevåben. At lege krig er en sjov og spændende leg, som de fleste børn elsker. Det er der ikke noget skadeligt i, lige som det heller ikke er tegn på at ens barn har potentiale som massemorder. Det er bare leg, og det er en form for lag, hvor mange evner bliver trænede, ikke mindst de motoriske. Og det kan leges sikkert inden døre.

Hvis man har en nerf gun hver og noget blød ammunition, så kan man plaffe vildt til højre og venstre, uden at det går ud over porcelæn og andet skrøbeligt inventar. En nerf gun skyder nemlig med bøde skumpatroner, der ikke gør den mindste skade. Alligevel virker det meget realistisk, og man kan tydeligt se, når man rammer plet. For ammunitionen til en nerf gun er signalfarvet, så den tydeligt kan ses, selvom den har fart på, når den fyres af.

Det hele begyndte med en bold

Nerf startede med at udvikle en skumbold, som gjorde det muligt at spille bold inden døre, for bolden var så blød, at den ikke kunne slå noget i stykker. Ad mange kringlede veje er det altså endt med at blive en nerf gun, og det har været en gigantisk succes. Og det er jo klart, når man kan lege de vildeste kamplege uden at gøre den mindste skade.

Ofte får ungerne de voksne med i legen, fordi det simpelthen er så skægt at lege med nerf gun. Det er fedt at skyde på far uden at det gør ondt på ham og uden at han bliver sur. Der er mange timers leg i dette legetøj, der kan lades igen og igen og, i visse modeller, fyre hele salver af.

Leg og bevægelse

Hvis man skal ramme, eller undgå at blive ramt, så skal man have kontrol over sit bevægelsesapparat. Der er mange gode motoriske udfordringer, for dem, der leger med nerf gun. Det er sjovt og spændende og helt uskadeligt.