Spar Penge på Bilen ved at Sælge dine Brugte Dæk

Vi kommer ikke udenom, at det er dyrt, at eje en bil. Det er selvfølgeligt ufatteligt praktisk at have sin egen bil, og stort set alle vil sige, at det er pengene værd. Men når nu man har et begrænset budget, og gerne skal finde plads til at kunne betale for det hele, så er det rart at kende nogle måder hvorpå, man kan mindske ens løbende udgifter til bilen.

Der er selvfølgeligt rigtigt mange forskellige tips og tricks til at spare penge på driften og vedligeholdelsen af ens bil. De fleste af dem har du nok hørt før, og allerede benyttet dig af, eller også har du vurderet, at de ikke er besværet værd. Det trick jeg vil dele med dig her i dag, er jeg dog ganske sikker på, at du ikke har hørt før. Det er nemlig noget jeg selv har fundet ud af, og som jeg aldrig har hørt andre mennesker snakke om. Alligevel er det en af de ting, der sparer mig rigtigt mange penge på min bil, hvert eneste år.

Tricket handler om dæk, og det virker kun, hvis du udskifter dækkene på din bil nogenlunde jævnligt. Jeg går personligt rigtigt meget op i, hvor godt min Ford beskytter min familie og mig selv, når jeg er ude at køre. Der er mange faktorer der har en betydning for en bils sikkerhed: antallet og kvaliteten af airbags, bilens konstruktion, moderne teknologi og så videre. Men en af de helt store faktorer er brugen af vinterdæk om vinteren. Et par sommerdæk har meget dårligere greb på vejen, og det kan betyde en betydeligt øget risiko for trafikuheld, når der er sne eller slud på vejene. Et par helårsdæk gør det bedre end et par sommerdæk, men for den optimale sikkerhed, er der ikke noget der slår et sæt vinterdæk. Jeg skifter altså til vinterdæk så snart det bliver vinter, og tilbage til sommerdæk, når jeg konkluderer at vinteren er slut.

Jeg ser disse årlige skift som en perfekt mulighed for at få nye dæk. Nogle bilister ville blot skifte frem og tilbage imellem de samme brugte bildæk, og det er der ikke noget i vejen med som sådan. Hvis man bare kigger dækkene ordentligt efter for slid eller svagheder, så kan sidste års sommerdæk sikkert godt virke igen i år. Personligt ønsker jeg dog ikke at løbe risikoen, og derfor skifter jeg altid til nye dæk.

Det betyder at jeg 2 gange årligt står med brugte bildæk, som jeg ikke har noget at bruge til længere. De er typisk stadig i god stand: det er begrænset hvor meget man kan slide på dem i løbet af 6 måneder. Så jeg sætter dem til salg på Facebook og i Den Blå Avis. Køberen kan så selv vurdere kvaliteten af dækkene, og betale en pris som de synes er fair. At sælge disse brugte dæk, frem for bare at smide dem ud, har sparet mig massevis af penge i årenes løn.