Tips til dig der ikke kan passe planter

Planter er levende organismer og er meget individuelle. Hver type plante og blomst har hver sine behov. På den måde kan de minde lidt om mennesker, fordi man ikke kan behandle dem alle ens og så forvente gode resultater. Hvis du er en af de mennesker, der ikke har haft held med at holde dine planter og blomster i live, så er der gode nyheder. Du kan i stedet bruge tørrede blomster til at pryde dit hjem med!

Planter er en fantastisk måde at skabe en stemning på i sit hjem og tilføje nogle farver og nyt liv. Der er mange fordele ved levende planter og blomster, men ulempen er, at de kræver en kærlig hånd. Hvis man derfor ikke er god til at passe på planter eller ikke har tid til det, så kan man i stedet investere i nogle tørrede blomster, som ikke kræver den samme mængde tid og opmærksomhed, som levende blomster gør.

Lav selv buketter

Fordelen ved tørrede blomster er som sagt, at de ikke kræver pasning på samme måde som levende blomster gør. Men der er stadig smukke at se på og kan være med til at give et rum en masse liv. Det sjove er også, at man kan blande buketter og på den måde selv kombinere farver og strukturer, som det passer en selv.

Evighedsbuketter er også blevet utrolig populære i boligindretning og med god grund. De er både nemme at lave og er samtidig også et bæredygtigt valg, sammenlignet med den friske buket, som hurtigt visner, der pryder dit hjem. Der er nogle blomster, som er nemmere at lave tørrede blomster af – og det er ofte dem, som har et lavt væskeindhold.

Som gave eller som pynt

Evighedsbuketter lavet af tørrede blomster er fantastiske at give som gaver. Og den gøres personlig ved selv at vælge de blomsterne. Man kan for eksempel bruge siv, eucalyptus og hjertegræs til at samle en fin og simpel buket af tørrede blomster. Det handler blot om at bruge sin fantasi, ligesom når man sammensætter levende blomster. Besøg eventuelt Plantorama.dk for mere inspiration.