Vælg Altid et Malermærke du Kan Stole På

Når man ikke er professionel maler er det begrænset, hvor ofte man befinder sig i en situation, hvor man skal købe noget maling. Det er dog noget langt de fleste mennesker kommer ud for flere gange i livet: bare med jævne mellemrum. Udfordringen er, at rigtigt meget kan nå at ændre sig på den tid. Hvis du er professionel maler, så har du hele tiden fingeren på pulsen i forhold til maler-verdenen. Du ved, hvis der er blevet opfundet en ny slags maling, der egner sig bedre til visse opgaver. Du har hørt om nye mærker, der er billigere eller bedre end dem, der har været på markedet længe. Du finder også hurtigt ud af, hvis et mærke skifter retning, og prisen eller kvaliteten pludseligt har forandret sig. Ved hele tiden at arbejde med maling og malerarbejde kommer der altså sjældent nogen store overraskelser. Man er opmærksom på forandringerne efterhånden som de kommer til.

Men som privatperson, der kun har brug for at male nogle få gange, med flere års mellemrum, er det en anderledes situation. Det kan være du brugte en helt masse dage på at undersøge, hvilken type maling der egnede sig bedst til dine vægge, for 5 år siden. Nu, hvor væggene trænger til en ny omgang maling, regner du så med at kunne genbruge konklusionerne fra sidst. Så du kigger på de gamle malerbøtter, og tager hen i malebutikken for at købe det samme mærke, og den samme type. Men hvad hvis det mærke, eller den type maling, ikke længere bliver solgt? Eller endnu værre: hvad hvis mærket har fået nye ejere, og har valgt at ændre opskriften på deres maling? I så fald risikerer du, at farven ikke længere er helt den samme, som den du brugte for 5 år siden. Er du rigtig uheldig, så er kvaliteten blevet betydeligt ringere, og du ender med at må starte helt forfra. Hvis man vil være helt sikker, så er man nærmets nødt til at lave al den samme research en gang til. Det kan være en stor hovedpine.

Der er dog et alternativ, og det tror jeg de fleste, ville have gavn af. Tricket er ganske enkelt at finde frem til et malermærke du kan stole på. Der dukker af og til nye mærker op, som et rigtigt konkurrencedygtige på prisen, eller som har maling der er særligt egnet til bestemte formål. Men den slags mindre virksomheder og nye mærker kan let ske at forandre sig, fra det ene år til det andet.

Vælger du derimod et anerkendt mærke som beck og jørgensen, med mange år på bagen, så er der rigtig god chance for, at tingene forbliver nogenlunde de samme. Beck og Jørgensen har eksisteret siden 1892, og deres store succes er et produkt af, at de har holdt fast i traditionerne.